×
down arrow

Ontdek het genot van een vakantie in de Veluwe met je hond

Of je nu de trotse ouder bent van een hyperactieve Vizsla of een relaxte Bulldog, je weet dat je vakantie niet compleet is zonder jouw trouwe viervoeter aan je zijde. Maar hoe ga je nu over tot het plannen van je vakantie Veluwe met hond? Waar vind je de beste hondvriendelijke accommodaties, attracties en ervaringen om te genieten van een gezellige uitje met je hond? Maak je geen zorgen, we hebben het allemaal voor je uitgezocht.

Waarom de Veluwe de perfecte bestemming is voor jou en je hond

De Veluwe is een prachtige regio in het hart van Nederland, vol met uitgestrekte heidevelden, dichte naaldbossen en schitterende zandverstuivingen. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ook voor je hond! De vele wandelpaden, de open ruimten, het water om in te spelen en de overvloedige geuren maken de Veluwe met hond de droomvakantie voor elke hondenbezitter.

Je accommodatie: verblijf in een hondvriendelijk hotel op de Veluwe

Voor je vakantie in de Veluwe met hond wil je natuurlijk een heerlijke plek om te verblijven. Een hotel dat niet alleen mooi en comfortabel is, maar ook echte huisdiervriendelijk voorzieningen biedt. Kies bijvoorbeeld voor Landgoed Hotel Vennendal. Dit hondenparadijs in Nunspeet biedt speciale Hond Happy voorzieningen, zoals een eigen hondenmand en -kom, en heerlijke hondenkoekjes bij aankomst.

Een andere echte aanrader is het Relais & Chateaux Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum. Met hun speciale Doggy Arrangement ontvangt je hond bij aankomst een welkomstpakket en kunnen jullie samen genieten van de uitgestrekte hondenuitlaatgebieden in het direct omliggende bos. Er is zelfs een ‘hondendouche’ voor na een intensieve speurtocht!

vakantiehuisje veluwe met hond

“Ontdek de Perfecte Vakantie op de Veluwe met je Hond: Ultieme Gids!”

Het avontuur roept: wandelen door de Veluwe met je hond

Nadat je gesetteld bent in je hondvriendelijke hotel, is het tijd voor het echte werk: wandelen door de prachtige natuur van de Veluwe met je hond. Een favoriete wandelroute onder hondenbezitters is de Ugchelse Berg. Je hond kan vrij rondrennen in dit losloopgebied terwijl jij geniet van het spectaculaire uitzicht.

De Dellen is een andere prachtige honden wandelroute. Het is een mengeling van bossen en heidevelden en het hoogtepunt is het prachtige uitzichtpunt bij ‘Hertenkamp’. Je hond mag hier zowel aan de lijn als loslopen, afhankelijk van het gebied waar je doorheen wandelt.

Niet te missen hondenactiviteiten op de Veluwe

Maak van je vakantie op de Veluwe met hond een onvergetelijke ervaring en voeg een paar unieke hondenactiviteiten toe. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om samen met je hond te suppen (Stand Up Paddleboarding) op één van de prachtige meren in het gebied?

Of breng een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum. Ja, je leest het goed. Hoewel honden niet binnen mogen in het museum, is er een speciale hondenparking waar je hond kan relaxen terwijl jij moderne kunst bewondert. Er is zelfs een hondensitter service beschikbaar op aanvraag.

Plan vandaag nog jouw vakantie naar de Veluwe met je hond

Onze trouwe viervoeters zijn onmisbare leden van ons gezin. Wie wil er nou vakantie vieren zonder hen? Gelukkig biedt de Veluwe talloze hondvriendelijke faciliteiten en activiteiten die je vakantie tot een onvergetelijk avontuur maken.

Een vakantie naar de Veluwe met je hond is waar quality time, natuur, ontspanning en plezier samenkomen. Dus wacht niet langer, klik door naar de top 10 hondvriendelijke hotels op de Veluwe op onze website opstapmetjehond.nl en start vandaag nog met het plannen van jouw onvergetelijke vakantie met je hond op de Veluwe!