×
down arrow

Plannen en voorbereiden: vakantie met hond aan zee

Je kijkt uit naar dat moment van ontspanning en avontuur, de welverdiende vakantie die op de planning staat. Echter, dit jaar wil je iets anders, speciaal en onvergetelijk. Je wilt een vakantie met hond aan zee. Niets is beter dan genieten van de zilte zeelucht en het golvende water met je trouwe viervoeter aan je zijde.

Als voorbereiding voor je vakantie met hond aan zee heb je op nodige dingen gelet; de hondenbrokken en -speeltjes zijn ingepakt, de hondenriem ligt klaar en de bench voor de nacht is geregeld. Maar hoe zorg je ervoor dat hét vakantieadres ook hondvriendelijk is?

De zoektocht naar het perfecte vakantieadres

Niet alle accommodaties staan te popelen om gasten met honden te ontvangen. Dat maakt het soms lastig om dat ene droomplekje te vinden voor jouw vakantie met hond aan zee. Gelukkig zijn er diverse hotels en vakantiehuizen die honden met open armen ontvangen. Op Opstapmetjehond.nl kun je de perfecte verblijfplaats zoeken en boeken.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een verblijf aan de Scheveningse kust, zijn er geweldige hotels zoals Hotel Seinpost. Dit hotel heeft speciale voorzieningen voor honden, zoals een aparte speelweide en een lekkernij bij aankomst. Dat zorgt voor een prettige start van je vakantie met hond aan zee.

Activiteiten plannen: meer dan alleen luieren op het strand

Een vakantie met hond aan zee behelst natuurlijk meer dan alleen op het strand liggen. Hoewel dat zeker een groot deel van de charme is, valt er nog veel meer te beleven.

Honden houden vaak enorm van water en zand. Lange strandwandelingen, graven, waterfetching; activiteiten die jouw vakantie met hond aan zee extra bijzonder maken. In Zeeland, bijvoorbeeld, zijn er talloze plekken waar je met je hond kan genieten van de rust en ruimte. De Banjaard en Roompot Beach Resort zijn plekken waar honden van harte welkom zijn.

ameland hond
vakantie ameland met hond

“Ontdek de ultieme vakantie met je hond aan zee: Tips en Bestemmingen”

Het belang van hondvriendelijke stranden

Eén van de meest essentiële onderdelen van een vakantie met hond aan zee, is het strand zelf. Hondvriendelijke stranden hebben specifieke regels voor het welzijn van jouw viervoeter. Denk hierbij aan speciale zones waar honden los mogen lopen, toegankelijke drinkplekken en voldoende prullenbakken voor de hondenpoep.

In Zandvoort, beter bekend als ‘Amsterdam Beach’, zijn bepaalde tijden en zones ingesteld waar honden ook van het strand kunnen genieten. Een accommodatie zoals Palace Hotel Zandvoort is dan een perfecte overnachtingsplek.

Onvergetelijk dineren met je hond

Even een hapje eten tijdens de vakantie met hond aan zee is een must. Er zijn tal van restaurants die openstaan voor honden. Restaurant ‘De Branding’ in Noordwijk, gevestigd nabij het hondvriendelijke Vesper Hotel, heeft zelfs een speciaal hondenmenu opgesteld. Van gekookte kipfilet tot zelfs een kleine honden-sorbet, jouw hond is hier ook echt op vakantie!

Oog voor detail: De extra’s die het verschil maken

Tal van accommodaties bieden extra diensten aan speciaal voor honden. Zo bestaan er hotels met een hondenspa, waar je hond na een lange stranddag kan uitrusten en verwend worden. Ook zijn er accommodaties waar je een oppasservice voor je hond kunt inschakelen, zodat je zelf ook wat tijd hebt voor een bezoekje aan het nabijgelegen casino of een avondje theater.

Heb jij de perfecte vakantie met je hond aan zee al gevonden? Maak een keuze uit de top 10 hondvriendelijke hotels aan zee en maak jouw vakantie met hond aan zee er één om nooit te vergeten!