×
down arrow

Een onvergetelijke trip naar Parijs met hond

Ga jij binnenkort een romantisch uitstapje maken? Of ben je gewoon toe aan een paar dagen ontspanning? Dan is een tripje naar Parijs altijd een goed idee. Een citytrip naar Parijs met hond, dat klinkt misschien bijzonder, maar is goed te doen. In dit artikel laten we zien hoe je de lichtstad verkent met jouw trouwe viervoeter aan je zijde.

De essentie voor Parijs met hond

Als je naar Parijs met hond gaat, zijn er een aantal dingen die je moet voorbereiden. Vooral als je naar een andere stad of een ander land gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. Denk aan dingen zoals vaccinaties, dierenpaspoort, maar ook de reis zelf en de plek waar je verblijft.

Hondvriendelijke accommodaties in Parijs

Een belangrijk aspect van Parijs met hond verkennen is het vinden van de juiste accommodatie. Gelukkig zijn er veel hotels in Parijs die honden toelaten. Een voorbeeld hiervan is het hotel Le Royal Monceau – Raffles Paris. Dit, gelegen in het 8e arrondissement, hotel staat bekend om zijn hondvriendelijke service. Zo is er in het luxe verblijf gedacht aan extra’s zoals hondenbedden en hondendiners.

Een ander hondvriendelijk hotel is het Novotel Paris Centre Gare Montparnasse. Dit 4-sterrenhotel staat bekend om zijn hondenvriendelijkheid met onder andere het aanbieden van hondenbedden.

Hondvriendelijke activiteiten in Parijs

Als je besluit naar Parijs met hond te gaan, wil je natuurlijk ook activiteiten ondernemen die je samen kunt doen. Dit zijn een aantal leuke aanraders:

1. Wandelen in Parc Monceau: een historisch park in het 8e arrondissement van Parijs waar honden zijn toegestaan.

2. Bezoek het Place des Vosges: dit is één van de oudste pleinen van Parijs in het 3e en 4e arrondissement met grote groene ruimten waar je prima kan spelen of picknicken met je hond.

3. Ga voor een cruise over de Seine. Er zijn cruisemaatschappijen waar honden welkom zijn.

romantische hotels parijs met hond
romantische hotels parijs met hond

“Plan je ultieme stedentrip: Parijs met je hond ontdekken!”

Restaurantervaringen in Parijs met hond

Parijs is bekend om de heerlijke Franse keuken. De meeste restaurants in Parijs laten honden binnen, waardoor je samen met je hond kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Het openbaar vervoer in Parijs met hond

Op het gebied van vervoer is er ook genoeg te regelen als je kiest voor Parijs met hond. Kleine honden, die in een tas of mand passen, kunnen gratis reizen met het openbaar vervoer. Dit betekent dat je eenvoudig met de metro of bus naar verschillende hotspots in de stad kunt reizen.

Hondvriendelijke winkels in Parijs

Parijs is de modehoofdstad van de wereld en het is een luxe om hier te winkelen. Veel van de winkels in Parijs zijn hondvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan Galeries Lafayette en Printemps, grote warenhuizen waar je hond welkom is.

Samen naar Parijs met hond

Kortom, Parijs met hond bezoeken is een fantastisch avontuur. Je gaat samen nieuwe avonturen tegemoet in één van de mooiste steden in de wereld. Bereid je goed voor, kies voor de juiste accommodatie en geniet samen van de vele activiteiten, de gastronomie en de winkelmogelijkheden in de stad.

Aarzel niet en plan je reis naar de romantische hoofdstad van Frankrijk. Vergeet niet te kijken op onze site opstapmetjehond.nl voor de top 10 hotels in Parijs waar honden van harte welkom zijn. Geniet van je reis naar Parijs met hond!