×
down arrow

Wat te doen op Texel met je hond?

Texel wordt beschouwd als een van de Waddeneilanden in de Noordzee – een reeks eilanden die de kust van Duitsland en Noord-Nederland omringen. Met zijn natuurgebieden en ongerepte witte zandstranden is Texel een bekende weekend- en vakantieplek voor zowel Nederlanders als Duitsers, samen met dierbare harige vrienden.

Hier zijn enkele plaatsen en bestemmingen waar u uw hond kunt meenemen en kunt genieten van een dag vol plezier en gelach.

1. Bekijk het vissersdorp Oudeschild

Het oude vissersdorpje van Oudeschild ligt aan de oostkust van Texel, niet ver van de hoofdstad Den Burg. U kunt met uw hond wandelen in de haven of op de dijk. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de belangrijkste musea van Texel, namelijk de Kaap Skil.

2. Huur een fiets

Texel is een geweldig eiland om samen met je trouwe viervoeter op de fiets te ontdekken. Je vindt er talloze fietspaden en duidelijke wegwijzers om je weg te vinden, om nog maar te zwijgen van het vlakke landschap en de afstanden zijn vrij kort.

Er zijn veel dingen te zien en te doen als je rond het eiland gaat. In veel hotels en vakantieparken daar kun je zelfs een fiets huren. Wilt u meer weten over fietsen op Texel, kijk dan op de Holland Fietsroutes, zeker als u een specifieke fietsroute op Texel wilt volgen.

3. Wandel door Nationaal Park Duinen van Texel

Dit park beslaat ongeveer 44 vierkante kilometer langs de hele westkant van het eiland. Enorme stranden op de noordelijke en zuidelijke punten maken ook deel uit van het nationale park. In het bezoekerscentrum, dat zich in Ecomare bevindt, vindt u een natuurmuseum, een aquarium en zeehonden. Ze laten ook honden toe op veel fiets- en wandelpaden in het park. Maar er zijn enkele paden waar honden aangelijnd moeten zijn.

vakantie texel met hond 4
vakantie texel met hond 3

“Een hond is het enige op aarde dat meer van jou houdt dan van zichzelf.”

4. Winkelen in de kleine dorpjes De Koog of Den Burg

Den Burg is het belangrijkste dorp van Texel. Hier vind je een overvloed aan winkels, van nationale en internationale winkels tot kleine lokale boetiekjes. U vindt er ook verschillende restaurants, bars en cafés, waar u hun smakelijke lokale keukens kunt uitproberen. Kijk hier gerust eens naar de reguliere activiteiten op Texel.

5. Ga naar Landgoed de Bonte Belevenis

Op Landgoed de Bonte Belevenis kunt u verschillende ambachten ervaren. Met een knutselstripkaart kun je zelf kiezen welke workshops je graag volgt. Hier kun je je eigen zeep ontwerpen, je eigen kaars maken en brood bakken. U kunt ook een prachtige rondleiding krijgen door de distilleerderij en brouwerij.

Deze plaats biedt ook een grote tuin, boerderijdieren en een speeltuin waar uw hond kan spelen. Aan het einde van de bloementuin geniet u van een mooi uitzicht over de landerijen en het dorp Den Hoorn.

Daar heb je het! Welke van deze plaatsen zou jij graag willen bezoeken voor je volgende vakantie Texel met hond?