×

Over ons

Op stap met je hond is niet altijd even gemakkelijk. Op veel plaatsen zien ze honden liever niet verschijnen. En als honden wel mogen komen, dan zijn er altijd nog wat scheve ogen van anderen die niet gesteld zijn op honden.

Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in. En je hond zeker niet. Als je op stap gaat wil je in de eerste plaats zelf lekker ontspannen en je geen zorgen maken. En als je je zelf geen zorgen hoeft te maken over je hond, dan gaat het ontspannen vaak vanzelf.

Top 10 hotels per bestemming

We hebben van verschillende bestemmingen een top 10 samengesteld van de meest geschikte hotels voor hondenbezitters. De selectie van de meeste hotels is gebaseerd op positieve ervaringen van andere hondenbezitters. Maar hoe komen we nu tot een top 10?

Alleen goede tot uitstekende hotels

Allereerst selecteren we alleen hotels die goed aangeschreven staan. Dat kan een bed & breakfast zijn of een appartement, een hotel zonder sterren tot een luxe vijfsterrenhotel. Het hoofdcriterium is dat een hotel minimaal een 7 moet scoren, bij voorkeur meer dan een 8. Dat is vaak een basis voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een vijfsterren hotel kan beter zijn dan een bed en breakfast maar toch een 6 scoren aangezien de prijs een veelvoud is.

Honden welkom = hondenvriendelijk

Daarnaast kijken we of een hotel hondvriendelijk is, of honden toegestaan zijn in een hotel, en//of dat honden daadwerkelijk welkom zijn of slechts gedoogd worden. Vaak kijken we ook of in een hotel veel mensen komen die honden liever zien komen dan gaan. Deze hotels nemen we ook niet mee in onze selectie.

Wel of geen toeslag voor honden

Vervolgens kijken we of honden gratis mogen verblijven in een hotel of dat er kosten in rekening worden gebracht. Gratis is natuurlijk goed maar niet realistisch. Logischerwijs zijn er ook kosten verbonden aan een hond. Een kamer moet intensiever schoongemaakt worden, sommige mensen laten honden in bed slapen waardoor de lakens vol haren zitten, een hond laat wel eens een ongelukje los in een hoekje en veel hotels stellen ook services ter beschikking zoals een hondenbed, handdoeken, koekjes en water. Wij vinden een fee van €5 tot €15 euro per hond per nacht normaal. Er zijn ook hotels die meer in rekening brengen, maar meestal staat daar dan ook meer tegenover.

Leuke omgeving voor je hond

Daarnaast kijken we ook naar de locatie. Is er een tuin waar een hond vrij kan lopen? Of is er een bos in de buurt waar je lange wandelingen kan maken, of het strand? Of zijn er in steden parken in de buurt waar je je hond kan uitlaten? Deze factoren spelen ook mee in onze selectie.

Restricties voor honden

Bovendien kijken we naar de restricties die gelden voor een hond. Mag een hond in een hond in het eetgedeelte van het hotel komen? Het zijn geen criteria om een hotel niet te selecteren. Sommige mensen vinden het nu eenmaal niet prettig als er honden in een restaurant zijn. Maar wel prettig om dit van te voren te weten natuurlijk zodat je er rekening mee kunt houden. Vaak verzorgen hotels dan een alternatieve eetlocatie voor hondeneigenaars.

Hondenverwennerij

Tenslotte kijken we naar wat wordt aangeboden aan een hond. Krijgt deze een hondenkoekje, wordt er een hondenbed ter beschikking gesteld, krijgen ze handdoeken aan het strand, en/of krijgt een hond een welkomstpakket om zich helemaal in zijn element te voelen?

Deel je ervaringen met ons!

Niets is discutabeler dan een top 10 lijst. Dit is natuurlijk subjectief en aan verandering onderhavig. We doen regelmatig een update om te kijken of alle criteria nog gelden.

En we zijn altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen. Heb je zelf een suggestie voor een hotel waar je goede ervaringen hebt gehad? Of ben je benieuwd naar een andere bestemming? Laat het ons weten. We helpen je graag op stap met je hond…

Onze contactgegevens:
Charming Designs BV | OpStapMetJeHond.nl
Heemraadssingel 267
3023 BE Rotterdam
Nederland
E-mail: [email protected]

Contact

Neem contact met ons op

    Oplossen 34 − 33 =