×

Loyaal en harig, uw honden maken deel uit van uw gezin. Dus als je op avontuur gaat, dichtbij of veraf, wil je ze meenemen op reis. Zoals met elk ander onderdeel van het hondenbezit, vereist het voorbereiden van lange auto- of treinritten een beetje onderzoek en werk voor het vertrek.

Hier is alles wat u moet leren voordat u uw hond mee op vakantie neemt.

Dingen om mee te nemen voor de hond op vakantie

1. Vaccinatie en medische dossiers

Laat uw dierenarts de vaccinatiekaart afdrukken en bewaar deze op een toegankelijke plek. Je hebt het nodig als je tijdens je reis kennels gebruikt. Het helpt ook als u een herinnering op uw telefoon of e-mail instelt voor wanneer alle vaccinaties moeten worden uitgevoerd.
Probeer de microchiptag of ID van uw hond bij te houden om ervoor te zorgen dat uw contactgegevens worden bijgewerkt wanneer u weggaat.

2. Hondenbench

Sommige honden hebben hun eigen veilige ruimte buiten nodig waar ze kunnen ontspannen en veilig zijn voor alle aandacht. Er zijn gevallen waarin u merkt dat andere mensen naar u toelopen en hallo zeggen tegen uw hond.
Een opvouwbare hondenbench die plat kan worden opgevouwen, wordt ten zeerste aanbevolen.

3. GPS-tracker voor honden

Is uw hond een zwerver of een reiziger? U kunt een GPS-tracker voor hem kopen waarmee u eenvoudig kunt bijhouden wanneer uw hond de wildernis in gaat. Deze GPS-trackers worden geleverd met een applicatie en zijn vaak waterdicht, wat u extra gemoedsrust biedt tijdens het reizen.

“Er gaat niets boven een goed gesprek met je hond!”

4. Veiligheid voor hondenverzorging

Elke staat of regio heeft zijn regel over het in bedwang houden van uw hond terwijl u reist en rijdt. Voor de veiligheid van uw huisdier en uw gezin is het echter de moeite waard om te investeren in een goede hondenautostoel, hondengordel of hondenautogordel.
U kunt verschillende soorten autogordels en tuigjes vinden die bij uw hond en auto passen. Zorg ervoor dat u uw juiste onderzoek doet.

Een hondengordel is essentieel als u met de auto reist, zoals een huurauto. In de meeste landen zijn ze verplicht, maar zelfs als ze dat niet zijn, is het nog steeds een slim idee voor de veiligheid van uw hond en de andere inzittenden in de auto. Deze zijn compact om samen met de rest van de spullen van uw hond in te pakken.Het ene uiteinde kan worden aangesloten op de halsband of het harnas van uw hond, terwijl het andere uiteinde in een standaard gordelgesp wordt vastgeklikt. Overweeg voor de beste veiligheid een hondentuig aan te schaffen dat speciaal is gemaakt voor autoreizen.

5. Hondenriem

Uiteraard dient u de riem en halsband van uw hond mee te nemen. Zoals eerder vermeld, zorg ervoor dat uw hond een tag heeft met uw contactgegevens, bij voorkeur uw bestaande mobiele nummer. Als u tijdens het reizen van telefoonnummer verandert, kunt u de nieuwe tag laten graveren met uw nieuwste nummer.

6. Hondenverzorgingsproducten en medicijnen

Ga je even ver weg met je hond? Wanneer het vlooien- of ontwormingsmiddel van uw hond toe is, zorg er dan voor dat u het meeneemt. Teken kunnen vooral een gevaar vormen wanneer u het grootste deel van uw tijd in de natuur doorbrengt, zoals tijdens het wandelen. Als u voor een langere tijd ver weg gaat, helpt het als u meer benodigdheden meeneemt voordat u vertrekt. Desalniettemin is het eenvoudig om onderweg nieuwe teken- of vlooien- en ontwormingsproducten te kopen.

In het ideale geval, y als je harige vriend regelmatig medicatie neemt, breng die dan mee, plus extra benodigdheden voor het geval je langer naar huis gaat. Veel honden hebben een borstel nodig, vooral als ze tijd doorbrengen met wandelen in met gras begroeide struiken of zwemmen. Overweeg ook om de nagelknipper van uw hond mee te nemen.

Dus, ben je klaar om je hond mee te nemen op vakantie? Overweeg deze paklijst hierboven, zodat je voorbereid bent.