×
down arrow

Vertrek naar Duitsland: hondvriendelijke vakantie

Ben je op zoek naar de ultieme vakantiebestemming waar je je trouwe viervoeter mee kunt nemen? Ga dan met hond op vakantie naar Duitsland – daar is jouw harige vriend net zo welkom als jijzelf. In dit artikel bekijken we de vele mogelijkheden, must-see locaties en een aantal voorschriften voor het genieten van een avontuurlijke, hondvriendelijke vakantie in Duitsland.

Kies het juiste verblijf

De eerste stap als je beslist om met hond op vakantie naar Duitsland te gaan, is het vinden van een accommodatie die geschikt is voor honden. Gelukkig zijn er in Duitsland talloze hotels, vakantiehuizen en zelfs campings die met hond welkom zijn. Een voorbeeld hiervan is Hotel Barkas, waar honden van harte welkom zijn en waar ze zelfs hun eigen kussens en kommen krijgen.

Stretch die poten: Wandelen en Klimmen

Duitsland is de perfecte plek om met je hond te genieten van de buitenlucht en onbeperkte beweging. Enkele populaire bestemmingen voor het wandelen met je hond zijn de Eifel, het Zwarte Woud en de Beierse Alpen. Vergeet bovendien niet dat kastelen zoals Burg Berghausen en de fantastische Bastei-brug ook hondvriendelijk zijn.

Stedentrips: Honden Welkom

Reizen met hond in Duitsland betekent niet dat je stedentrips moet missen. Bijvoorbeeld in Berlijn, waar veel cafés en restaurants honden toelaten en er genoeg hondenspeelplaatsen zijn. In München heeft zelfs de metro een speciaal gedeelte voor hondeneigenaren.

Hondenstranden: Een duik in het plezier

Duitsland biedt ook honderden kilometers kustlijn, met diverse hondenstranden zoals Ahlbeck op Usedom, Boltenhagen aan de Oostzee en Wenningstedt op Sylt. Jouw hond kan hier rondspetteren, ballen halen uit de zee en andere honden ontmoeten.

ardennen huisje met hond
vakantiehuis duitsland met hond

“Jij, je hond en Duitsland: Een onvergetelijke vakantie-ervaring samen met je hond in Duitsland!”

Dierenartsen en Spoedklinieken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ken daarom de locaties van dierenklinieken en dierenartsen in de buurt van je vakantiebestemming. Neem daarnaast altijd het paspoort en de verzekeringsgegevens van je hond mee.

Hondvriendelijke restaurants en cafés

Duitsland staat bekend om zijn “Hundefreundliche” restaurants en cafés. Het Wurst & Schnitzelhaus in Heidelberg en het Zur Letzten Instanz in Berlijn, zijn maar twee van de vele plekken waar je samen met je hond kunt genieten van lokale delicatessen.

Het vervoer: hond mee op reis

Of je nu met de auto komt of het openbaar vervoer gebruikt, je hond kan gemakkelijk mee. In treinen is er doorgaans een speciale hondenwagon en in veel bussen zijn honden toegestaan.

Regelgeving: inentingen en identificatie

Natuurlijk moet je met een aantal zaken rekening houden bij het reizen naar Duitsland met je hond. Belangrijk zijn de vaccinatie tegen hondsdolheid en de identificatiechip. Houd ook rekening met lokale regels, zoals aangelijnd zijn in openbare ruimtes.

Tot slot: Plezier met de hond op vakantie in Duitsland

Met zijn open ruimtes, prachtige natuur, wandelpaden, hondvriendelijke steden en hondenstranden is Duitsland een ideale bestemming voor een vakantie met je hond. Zowel jij als je trouwe metgezel kunnen genieten van een onvergetelijke tijd.

Voel je geïnspireerd? Bekijk dan nu onze top 10 hondvriendelijke hotels in Duitsland op opstapmetjehond.nl. Start met plannen, pak die leiband en bereid je voor op een geweldig avontuur met hond op vakantie in Duitsland. Veel plezier!