×
down arrow

Op stap met de hond: de ultieme gids voor het meenemen van je hond naar Duitsland

Het hoe en waarom van met je hond op reis naar Duitsland

Als je van plan bent om je hond mee naar Duitsland te nemen voor je volgende vakantie, heb je een slimme keuze gemaakt. Duitsland is namelijk een bijzonder hondvriendelijk land. In veel steden en dorpen zijn er speciale hondenspeeltuinen. En wat dacht je van hondvriendelijke cafés, waar je gezellig kunt neerploffen met je hond aan je voeten? Daarnaast zijn er in Duitsland regelingen voor het vervoeren van je hond. Bijvoorbeeld in de trein, waar speciale plekken zijn voor je vierpotige vriend.

Wat moet je regelen als je je hond mee naar Duitsland wilt nemen?

Als je je hond mee naar Duitsland wilt nemen, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Ten eerste moet je hond een chip hebben en geregistreerd zijn. Daarnaast moet je je hond laten inenten tegen rabiës. Dit moet minimaal 21 dagen voor je vertrek gebeuren. Ook moet je kunnen aantonen dat je hond tegen deze ziekte is ingeënt. Dit kan met een Europees huisdierenpaspoort. Om er zeker van te zijn dat je aan alle regels voldoet, kun je het beste contact opnemen met de dierenarts.

De zoektocht naar een hondvriendelijk hotel in Duitsland

Bij het zoeken naar accommodatie denk je misschien snel aan hotels waar honden niet welkom zijn. Echter, er zijn voldoende hondvriendelijke hotels in Duitsland te vinden. Extra’s zoals speciale hondenmanden en zelfs een hondensitter zijn in sommige hotels beschikbaar. Op de website opstapmetjehond.nl kun je eenvoudig een overzicht krijgen van deze hotels. Door op de kaart te klikken kun je zien welke hotels honden toelaten. Denk bijvoorbeeld aan het Waldhotel in Bremen, waar honden van harte welkom zijn en kunnen genieten van een speciaal samengestelde hondenkaart.

Hoe reis je het beste met je hond naar Duitsland?

Er zijn verschillende manieren om je hond mee naar Duitsland te nemen. Per auto is de meest voor de hand liggende manier. Let dan wel op de verkeersregels: je hond moet bijvoorbeeld altijd veilig vervoerd worden. In de trein gelden ook speciale regels. In de meeste gevallen moet je hond aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. In de bus en de tram zijn honden meestal ook welkom, maar dit verschilt per vervoersmaatschappij. Wil je met het vliegtuig? Dan kan je hond mee naar Duitsland in de cabine of het ruim. Hiervoor gelden uiteraard speciale restricties waarmee je van te voren rekening moet houden.

vakantie duitsland met hond
ardennen huisje met hond

“Jouw ultieme gids: Hoe neem je je hond probleemloos mee naar Duitsland?”

De beste wandelroutes met je hond in Duitsland

Er zijn in Duitsland talloze prachtige wandelroutes die je samen met je hond kunt ontdekken. Van uitgestrekte bossen tot pittoreske dorpjes en van glooiende heuvels tot imposante bergen. In gebieden als de Eifel, het Zwarte Woud, de Harz of het Beierse Woud kun je urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Perfect voor een actieve hond! En wat dacht je van een wandelvakantie? Een steeds populairder wordende vakantie waarbij je hond mee naar Duitsland kan en jullie samen genieten van de natuur.

Hoe zit het met restaurants en terrasjes?

Ben je een bourgondiër in hart en nieren en wil je je hond mee naar Duitsland nemen? Goed nieuws! In veel Duitse steden en dorpen zijn honden meer dan welkom in restaurants en op terrasjes. Natuurlijk moet je hond wel netjes onder de tafel blijven liggen en geen overlast veroorzaken. Vaak krijgt je hond zelfs een bak water aangeboden en soms zelfs een lekkere hondensnack. Zo wordt uit eten gaan een feestje voor jou én je hond.

Honden in musea en attracties

Wil je een dagje cultuur snuiven in Duitsland met je hond? Bij veel musea en attracties zijn honden niet toegestaan, maar er zijn uitzonderingen. Zo kun je je hond mee naar Duitsland nemen en de burchtruïne Rheinfels bezoeken. Dit is een groot complex waar je uren kunt rondlopen en genieten van het prachtige uitzicht op de Rijn. Je hond mag hier aangelijnd mee naar binnen.

Onze top 10 hondvriendelijke hotels in Duitsland

Wil je je hond mee naar Duitsland nemen en ben je op zoek naar hondvriendelijke hotels? Check dan onze top 10 hotels waar honden welkom zijn. In deze hotels zijn er speciale voorzieningen voor je hond, zoals hondenmanden, hondenkussens en hondenkoekjes bij aankomst. Wij wensen je veel plezier bij het uitzoeken van het perfecte hotel voor jou én je hond!

Klaar om te genieten van een onvergetelijke vakantie met je trouwe viervoeter? Ga dan naar opstapmetjehond.nl en ontdek de top 10 hondvriendelijke hotels in Duitsland. Pak je koffers (of beter gezegd, je hondenmand) en maak je op voor een welverdiende vakantie met je hond in Duitsland. Geniet ervan!