×
down arrow

De voorbereiding: Klaar voor een vakantie in Duitsland met je hond

Een vakantie plannen is al een taak op zich, maar met je hond op vakantie gaan naar Duitsland voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Maar wees gerust, ons buurland is een hondvriendelijke bestemming. De eerste stap in je voorbereiding? Zorg ervoor dat je viervoeter de nodige vaccinaties heeft, waaronder de Rabies enting. Bovendien is het verstandig om je hond tegen teken en vlooien te beschermen, want deze parasieten zijn in Duitsland vrij algemeen.

De reis: Op weg naar ons buurland

De rit met de hond op vakantie naar Duitsland is meestal geen probleem. Honden zijn in de meeste Duitse treinen toegestaan, hoewel je mogelijk een ticket voor hen nodig hebt. Mocht je ervoor kiezen om met de auto te gaan, zorg dan voor voldoende pauzes op hondvriendelijke rustplaatsen. En vergeet niet het favoriete speeltje van je hond in te pakken om het comfortabel te maken.

Hondenparadijs: Duitsland als perfecte bestemming

Met je hond op vakantie in Duitsland heb je geluk, want je bent hartelijk welkom in de meeste plaatsen. Maak een wandeling langs de Rijn, verken de bossen van het Zwarte Woud of geniet van het strand aan de Baltische Zee. Voor de actieve honden zijn er hondensportclubs en -parken waar je lid van kunt worden tijdens je verblijf.

Accommodatie: Waar verblijf je met je hond?

Er zijn veel hondvriendelijke accommodaties in Duitsland. Veel hotels, zoals Hotel Sonnenhof in het Zwarte Woud of Hotel am See in Prien am Chiemsee, verwelkomen je trouwe viervoeter en bieden speciale voorzieningen zoals hondenbedden, hondenvoer en speelgoed. Of verblijf in een vakantiehuis met een omheinde tuin, waar je hond vrij kan rondlopen en spelen zoals Ferienhaus An den Eichen in Neder-Saksen.

Aan de lijn of niet? Regelgeving rondom honden in Duitsland

Als je met je hond op vakantie naar Duitsland gaat, is het goed om van de lokale wetten op de hoogte te zijn. In sommige regio’s moeten honden aan de lijn worden gehouden, vooral in stedelijke gebieden en openbare parken. Andere regio’s hebben specifieke tijden waarin honden zonder riem kunnen worden uitgelaten. Het is dus altijd verstandig om vooraf de lokale regels te controleren.

vakantie duitsland met hond
vakantiepark limburg met hond

“Ontdek de charme van met je hond op vakantie gaan in Duitsland: Een complete gids”

Bezienswaardigheden: Wat kun je doen met je hond op vakantie in Duitsland

Duitsland is vol van historie, cultuur en natuurlijke schoonheid, en er is geen tekort aan dingen om te doen en plaatsen om te zien. Interessant zijn bijvoorbeeld de verschillende hondenvriendelijke kastelen, zoals het kasteel van Neuschwanstein in Beieren. Ben je meer een natuurmens, dan heeft het nationaal park Eifel een uitgebreid netwerk aan wandelpaden die je met je hond kunt verkennen. Ook steden zoals Hamburg en Berlijn hebben verschillende hondenvriendelijke parken waar je hond kan rennen en spelen.

Uit eten: Hondvriendelijke restaurants en cafés

De Duitse eetcultuur is een ervaring op zich, en gelukkig hoef je je hond niet achter te laten in je accommodatie. Er zijn genoeg hondvriendelijke restaurants en cafés in Duitsland waar je hond bij je kan blijven terwijl jij geniet van een heerlijke Duitse maaltijd. Café Herr Max in Hamburg is bijvoorbeeld een fantastische plek om je dag te beginnen met vers gebakken brood en koffie, terwijl je hond geniet van een kom vers water.

Het afscheid: Terug naar huis

Na alle prachtige avonturen is het toch tijd om met je hond terug naar huis te gaan. Maar geen zorgen, de vele hond-vriendelijke ervaringen en mooie herinneringen zullen ervoor zorgen dat je volgend jaar weer met je hond op vakantie naar Duitsland wilt.

Bent je nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden voor een vakantie met de hond naar Duitsland? Kijk dan op onze site opstapmetjehond.nl. Hier hebben we een top 10 hondvriendelijkste hotels in Duitsland. We garanderen je dat er een perfecte match voor jou en je viervoeter tussen zit. Geniet van je vakantie en de vele avonturen die je met je hond kunt beleven!