×
down arrow

Dé hotels in Duitsland waar honden welkom zijn

Zin in een vakantie, maar wil je jouw trouwe viervoeter niet thuis achterlaten? Onze oosterburen bieden tal van mogelijkheden. In dit artikel gaan we het hebben over een hotel in Duitsland met hond, en hoe zo’n vakantie-ervaring nou precies kan zijn. Niet alle hotels zijn namelijk even hondvriendelijk, en daarom willen we je graag op weg helpen om het perfecte hondenhotel in Duitsland te vinden.

Comfortabel reizen met je hond naar Duitsland

Als eerst, het reizen naar je hotel in Duitsland met hond. Duitsland kent zeer goede autowegen en is daarnaast relatief dichtbij. Dat maakt de reis voor je hond een stuk aangenamer, vooral vergeleken met een lange vliegreis. Vergeet niet om voldoende pauzes in te lassen zodat je hond even de pootjes kan strekken.

Hondvriendelijke accommodaties in Duitsland

Niet alle hotels in Duitsland staan positief tegenover honden. Bij een verblijf in een hondenhotel in Duitsland kun je echter rekenen op een warm welkom voor jou en je hond. Kies een hotel in Duitsland met hond dat extra’s biedt zoals een hondenmand, waterbak of een speciale speelruimte. Voorbeelden van dergelijke hotels zijn het Landhaus Sylter Hahn en het Kim Hotel Dresden.

Variëteit aan activiteiten met je hond

Bij een hotel in Duitsland met hond draait het natuurlijk niet alleen om het verblijf, maar ook om de activiteiten die je kunt ondernemen. Duitsland heeft een scala aan prachtige natuurgebieden zoals de Harz, de Eifel en het Zwarte Woud waar je samen met je hond kunt wandelen. Daarnaast hebben veel steden speciale hondenparken waar je hond vrij kan rondrennen. En wanneer je verblijft in bijvoorbeeld Hotel Moselblick, kun je samen een wijntour maken door de Moezelvallei!

Voorzieningen voor honden in Duitse hotels

Als je kiest voor een hotel in Duitsland met hond, kijk dan naar welke voorzieningen er zijn voor jouw viervoeter. Sommige hotels in Duitsland hebben een speciaal hondvriendelijk beleid wandelpaden rondom het hotel, en in sommige gevallen zelfs een hondensalon! Hotel Der Achtermann biedt zelfs hondensitter diensten aan voor als je een avondje uit wilt zonder je hond. Dat zijn de dingen die het verschil maken wanneer je kiest voor je hondenhotel in Duitsland.

Verrassend betaalbaar

Misschien denk je dat een verblijf in een hotel in Duitsland met hond een kostbare aangelegenheid is. Gelukkig valt dat reuze mee. Veel hotels vragen een kleine toeslag per nacht voor je hond, maar dit is vaak slechts een paar euro. Daarvoor krijg je veel extra comfort, terwijl je hond ook volop van de vakantie kan genieten. Zeker in vergelijking tot de kosten van een hondoppas of pension, is een hondenhotel in Duitsland een aantrekkelijke optie.

Veel om uit te kiezen

Er is genoeg keuze als je op zoek bent naar een hotel in Duitsland met hond. Of je nu een stedentrip naar Berlijn, een wijnreis door de Moezelvallei of een natuurvakantie in het Schwarzwald wilt: er is altijd een geschikt hondenhotel in Duitsland te vinden. Het is vooral belangrijk om na te gaan wat jouw wensen zijn, en wat het beste past bij je hond. Kijk bijvoorbeeld op onze website opstapmetjehond.nl, waar we een top 10 hebben samengesteld van de betere hondvriendelijke hotels.

Geniet samen van jouw vakantie in Duitsland

Een vakantie in een hotel in Duitsland met hond is een bijzondere ervaring. Je viervoeter zal genieten van alle aandacht en de nieuwe omgeving, terwijl jij tot rust komt in onze oosterburen’s prachtige landschappen en steden. Dus waar wacht je nog op? Beleef de tijd van je leven in een hotel in Duitsland waar ook je trouwe viervoeter welkom is!

Voor de beste hotels in Duitsland waar je met je hond naartoe kan, check onze meest recente top 10 hondvriendelijke hotels in Duitsland. We wensen je alvast een prettige reis!

vakantiepark duitsland met hond

“Ontdek het beste hotel in Duitsland waar je hond meer dan welkom is!”