×
down arrow

Slapen bij honden: hoe maak je hem comfortabel?

Het is niet ongewoon om een hond van welke leeftijd dan ook mee te nemen tijdens een bezoek aan vrienden en familie, vooral tijdens de feestdagen. Het resultaat van deze overnachting heeft de potentie om heel plezierig of een zeer verontrustende tragedie te zijn. De uitkomst van deze omstandigheid is natuurlijk geheel aan jou, hoe je het je harige vriend comfortabel maakt tijdens een overnachting.

Omdat ze nog zindelijkheidstraining aan het leren zijn, worden puppy’s soms ’s nachts wakker. Dit is echter ook een probleem voor veel volwassen en oudere honden. Niemand vindt het leuk om uit bed te worden gesleurd terwijl hij zich nog steeds moe voelt, dus het uitzoeken van de slaapgewoonten van uw hond kan het hele gezin ten goede komen, vooral tijdens een overnachting.

Als je met je hond gaat logeren, zijn hier de dingen die je kunt doen om ze zich op hun gemak te laten voelen.

Pak alle benodigde hondenartikelen in

Zorg er om te beginnen voor dat u alles meeneemt wat uw hond nodig heeft. De nacht doorbrengen bij een vriend thuis kan frustrerend zijn om essentiële hondenspullen te vergeten. Het is bijvoorbeeld van cruciaal belang dat u een kennel draagt die precies de juiste maat heeft voor uw hond. Vergeet niet om zijn gewone eten en veel hondensnoepjes mee te nemen.

Zorg ervoor dat ze comfortabel zijn

U moet uw hond een veilige en comfortabele slaapplaats bieden, zoals een bench of een hondenmand. Geef ze knusse dekens om onder te knuffelen, en als ze een favoriet speeltje hebben, zorg er dan voor dat ze het krijgen voordat je het voor de nacht inlevert.

Probeer verschillende hondenbedden en slaapconfiguraties om te zien waar uw pup de voorkeur aan geeft. Probeer verschillende lichtopstellingen (geen verlichting, nachtverlichting) en temperaturen om te zien of ze de voorkeur geven aan koude of warme oppervlakken.

Breng hun kauwspeeltjes mee

Wanneer u vrienden of familie bezoekt met uw hond, moet u wat kauwspeeltjes meenemen waarmee hij kan spelen terwijl u daar bent. Houd er rekening mee dat uw hond na uw verhuizing waarschijnlijk alles wil eten wat in zicht komt. Er zijn regels opgesteld en uw hond of puppy begrijpt wat hij wel en niet mag kauwen. Erger dan dat je bank door Fido wordt opgekauwd, is dat Fido die van iemand anders kapotmaakt. Door wat kauwspeeltjes mee te nemen, heb je hem iets anders te doen en verlicht je de stress bij je gastheer.

Verhoog het niveau van mentale en fysieke activiteit

Als u uw puppy of energieke hond gedurende de dag extra beweging geeft, zal hij ’s nachts kalmeren en zich klaarmaken om naar bed te gaan. Honden zouden elke dag minstens een uur beweging moeten krijgen, en ze zullen gedijen met elke extra mentale en fysieke stimulatie die je kunt bieden.

Huur een hondenuitlaatservice in om je hond de hele dag wakker te maken als je de hele dag weg bent. Ze zullen meer versleten zijn als ze naar bed gaan als je ze die andere dingen laat doen.

Afhankelijk van hun leeftijd, ras, gezondheid en temperament hebben honden verschillende hoeveelheden beweging nodig om de juiste mate van vermoeidheid te bereiken. Het vinden van de juiste mix tussen het aanmoedigen en onder druk zetten van kinderen om te oefenen is van cruciaal belang. Speelgoed dat hun verstand uitdaagt, zoals puzzels en snuffelmatten, is ook nuttig.

hondvriendelijke hotels nederland
hondvriendelijke hotels nederland

“Of je nu een weekend logeert met je vriend of je hond meeneemt, het draagt bij aan de algehele vreugde en opwinding. Volg de bovenstaande tips om je harige vriend comfortabel te houden tijdens het logeerpartijtje.”

Houd de nacht kalm

Kalmeer je hond voor de nacht voordat je hem nog een kans geeft om naar het toilet te gaan. Een hond zal in belangrijke mate de stemming en het gedrag van zijn baasje weerspiegelen. Als u bijvoorbeeld angstig bent, zal uw hond dat oppakken en geïrriteerd raken. Door een serene houding aan te houden, geeft u aan dat ontspannen oké is, en uw metgezellen zullen dit voorbeeld volgen.

Uw hond zal niet automatisch beginnen te ontspannen voor de nacht zodra u de slaapkamer binnenkomt. Om uw hond te helpen aan het einde van de dag tot rust te komen, dient u een rustig uur of twee aan te wijzen voordat u gewoonlijk naar bed gaat.

Zorg voor een potje voor het slapen gaan

Als uw hond ’s nachts opstaat om het potje te gebruiken, moet u zijn tank legen voordat u hem naar bed brengt. Als ze vlak voor het slapengaan eten, zouden ze geen moeite moeten hebben om in slaap te vallen, maar als ze ’s avonds te veel water drinken, slapen ze niet goed en worden ze niet uitgerust wakker. Ga altijd vlak voor het slapen gaan naar het toilet.

Zorg voor hun gezondheidsproblemen

U moet uw hond naar de dierenarts brengen als u denkt dat hij lijdt aan een aandoening of verwonding waardoor hij niet goed kan slapen. Pijnstillers kunnen aan een hond worden gegeven om hem rustiger te laten voelen als hij ongemak ervaart.

De slapeloosheid van uw hond kan erop duiden dat hij fysiek in de problemen zit. Ook bestaat de mogelijkheid dat ze last hebben van vlooien, mijten of andere insecten die door bijten jeuk veroorzaken. Uw hond zal niet rusten totdat het onderliggende probleem is aangepakt.

Als uw hond ’s nachts moeite heeft met slapen, kan het een fase zijn. Aan de andere kant zijn er momenten waarop u en uw hond wat aanpassingen in uw routine moeten maken om een goed slaapschema te krijgen.

Regelmatig oefenen en hard werken zal zijn vruchten afwerpen, maar verwacht snel resultaten te zien. Als je eenmaal hebt vastgesteld waarom je hond ’s nachts wakker is, probeer dan een aantal van deze oplossingen om ononderbroken te slapen.

Begin met krattraining

De neiging van uw hond om op te staan en het huis te verkennen, kan worden verminderd door hem te trainen om ’s nachts in zijn bench te gaan zitten. Hoewel veel hondenbezitters in plaats daarvan hun honden metgezellen hun bedden zouden laten delen, kan benchtraining helpen bij het elimineren van ongewenst gedrag, zoals ’s nachts wakker worden.

De hond aan de bench laten wennen zou gemakkelijk moeten zijn als je het een veilige en comfortabele plek voor hem kunt laten lijken om rond te hangen. In plaats van een plaats van straf, zou het de haven van uw hond moeten zijn. Uw hond zal zijn benchtijd accepteren als een normale avondroutine. Laat ze bij je in bed slapen zodra ze de nacht doorslapen zonder wakker te worden.

Laatste gedachten

Of je nu een weekend logeert met je vriend of je hond meeneemt, het draagt bij aan de algehele vreugde en opwinding. Volg de bovenstaande tips om je harige vriend comfortabel te houden tijdens het logeerpartijtje.