×

Top 10 vrije uitloopgebieden voor honden in Nederland

Nederland is gezegend met schilderachtige wandelroutes, tracks en loops waar toeristen en de lokale bevolking van kunnen genieten met hun hondenvrienden. Van korte uitstapjes door de stad tot inspannende trektochten, honden in alle soorten en maten zullen genieten van de vele hondvriendelijke routes in de hoofdstad.

Tenzij u zich op een loslopende locatie bevindt, moet u uw hond altijd aangelijnd houden en 1080-aas vermijden. Dit aas is ontworpen om wilde dieren te doden, maar kan ook huisdieren doden. Let op signalen die wijzen op de aanwezigheid van aas en onderzoek lokale dierenklinieken in geval van nood.

Hier zijn tien van onze favoriete vrijloopgebieden voor honden in heel Nederland als je iets wilt waar jij en je hond van kunnen genieten.

1. Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen

Begin uw dag met een wandeling op deze cirkel van 9,2 km in Doorn, Utrecht. Ondanks de lage moeilijkheidsgraad doet een gemiddelde reiziger er twee uur over om deze route te voltooien. U kunt hier andere wandelingen, hardlopers en wandelaars verwachten, aangezien het gebied bekend staat om deze activiteiten. Op sommige delen van het wandelgebied mogen honden zelfs los en aangelijnd rondlopen.

De Kaapse Bossen is een prachtig natuurgebied met veel spannende bezienswaardigheden. Deze routes zijn perfect voor een dagwandeling. Wandelen naar de unieke, gigantische uitkijktoren De Kaap beloont bezoekers met een adembenemend uitzicht op de omliggende bossen.

Blauwe wandelwegmarkeringen geven de weg aan. Op 6,5 kilometer bereik je restaurant De Helenaheuvel, een bosrestaurant niet ver van de trailhead.

2. Beatrixpark

Beatrixpark is een populaire plek voor hondenuitlaters. Vooral in de grote “hondenweide” bij de steencirkels waar hondenliefhebbers samenkomen. In dit deel van het park kunnen hondenbezitters hun hond los laten.

U vindt het prachtige Beatrixpark in de Zuider Amstel in Amsterdam. Hoewel het niet op een uitzonderlijk gunstige locatie ligt, is dit park schoner en minder druk dan andere parken in Amsterdam. Hier wachten prachtige bloemen en een verzorgde heggentuin op u, maar de grachten zullen het hoogtepunt zijn voor uw trouwe viervoeter.

3. Oisterwijkse Vennen

Om wat tijd buiten door te brengen, wandel je deze 15,9 kilometer lange cirkel in Oisterwijk, Noord-Brabant, met je harige vriend. Gemiddeld duurt het voltooien van deze route drie uur en 15 minuten. Dit pad is ideaal om te joggen en te wandelen; u hoeft zich geen zorgen te maken dat u te veel andere mensen tegen het lijf loopt.

Dit pad staat bekend om zijn ongelooflijke natuurlijke diversiteit en landschappelijke schoonheid. Je zult het leuk vinden dat er veel waterpartijen zijn, zoals rivieren en meren, plus veel bomen en uitgestrekte velden. De mooiste plekjes zijn langs het uitkijkpunt bij de Huisvennen en de waterkant bij de Voorste Goorven.

4. Vaals Grensdriehoek Route GR6

Het dorp Vaals in Zuid-Limburg is een toeristisch walhalla. De stad ligt in het hart van een prachtig grensgebied en is beroemd om het hoogste punt van Nederland – de Grensdriehoek en de Vaalserberg.

Vanaf de grensweg GR6 zie je de prachtige Selzerbeekvallei en het levendige centrum van Vaals. Tijdens deze wandeling volg je de rode Grensrouteborden langs de mooiste routes langs de internationale grenzen.

De beste plek om te parkeren en te ontspannen met een kopje koffie is in de Grensdriehoek. Het beste van dit gebied is dat het honden toestaat om met hun baasjes rond te dwalen.

“Hondenbezitters vinden in Nederland veel mooie gebieden om hun huisdier uit te laten. In Nederland heeft bijna 30% van de gezinnen een hond.”

5. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Dit parcours is perfect voor mensen en hun viervoeters om over oude bossen en open heidevelden te springen en te trekken. De begin- en eindpunten van het parcours zijn bereikbaar met handig vervoer.

Het park heeft mooie uitzichten, waardoor het een perfecte plek is voor de meeste hondenbezitters om samen te gaan. Bovendien kunt u uw harige vrienden los laten rondlopen in het gebied.

6. Park de Zuidert

Het prachtige parcours in het Park de Zuidert nodigt honden uit om vrij rond te rennen door schilderachtige bossen en weilanden en rond schilderachtige meren. Ze moeten echter wel luisteren en de bevelen van hun baasje opvolgen. Verder is het essentieel om uw hond aangelijnd te houden als u tussen mei en juli het park bezoekt.

7. Hondenstrand Erkemederstrand

Dit is een van de favoriete parken voor lokale en buitenlandse hondenbezitters vanwege het ruime grasveld, de drinkfontein, de picknicktafels en de gemeenschappelijke tuin.

In het nabijgelegen winkelgebied vindt u een dierenwinkel die lekkere snacks en andere geneugten verkoopt. Het fijne aan dit park is dat je harige vriendjes vrij door het gebied kunnen rennen.

8. Oosterpark

Een ander groot park in Nederland waar honden los kunnen lopen is het Oosterpark. Het park heeft grote ruimtes, heuvels en verschillende wandelpaden. Het is ook vermeldenswaard dat het park perfect is voor joggen, wandelen en hardlopen, vooral voor hondenbezitters. Uw hond zal het zeker leuk vinden om samen met andere honden door dit park te dwalen.

9. Ankerpark

Onze lijst met de beste losloopgebieden voor een hond kan niet compleet zijn zonder het Ankerpark op te nemen. Het beslaat een enorme schaduwrijke ruimte, vijvers, bomen en fonteinen.

Mocht uw huisdier vies worden tijdens het spelen in het park, dan zijn er schoonmaakfaciliteiten in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Jullie tweeën kunnen het rustig aan doen op een stoel in het park terwijl je de bezienswaardigheden in je opneemt. U kunt uw hond hier van ‘s ochtends tot ‘s avonds laten, zeven dagen per week.

10. Hondenbos Het Leesten

Het Hondenbos Het Leesten is een uitstekend wandelgebied voor elk formaat en hondenras. Dit gebied is breed genoeg om hondenbezitters te huisvesten die hun harige vrienden uitlaten. Afgezien daarvan is het gebied ook rijk aan prachtige schilderachtige uitzichten waarvan u kunt genieten terwijl u uitrust in de schaduw van een boom. Het is ook vermeldenswaard dat honden die hier rondlopen aangelijnd moeten zijn.

Laatste gedachten

Hondenbezitters vinden in Nederland veel mooie gebieden om hun huisdier uit te laten. In Nederland heeft bijna 30% van de gezinnen een hond.

Als u zich aan de uniforme EU-regelgeving houdt, is het prima om uw hond naar Nederland te brengen. In Nederland worden iets meer dan 2 miljoen honden als huisdier gehouden. En als u op zoek bent naar de beste losloopgebieden voor honden, overweeg dan de genoemde.