×

Weekendje weg met honden: Top 5 bestemmingen met natuur

Studies hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in een natuurlijke omgeving verschillende positieve effecten heeft op iemands gezondheid en welzijn, naast puur plezier. Nederland is rijk aan perfecte locaties voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een vakantie waarin ze zich kunnen loskoppelen van de buitenwereld.

Heeft de natuur een speciaal plekje in je hart? Nou, je hebt geluk want je hebt de juiste plek gevonden. Veel unieke plekken in de wereld zijn ideaal voor ecotoeristen om te bezoeken. Elke reiziger die ervan houdt omringd te zijn door adembenemende landschappen, zal op deze locaties iets van zijn gading vinden.

Vijf van de beste reisbestemmingen voor ecotoeristen worden in deze blog gepresenteerd. Nu is het tijd om je koffers te pakken, want je staat op het punt enkele van ‘s werelds meest adembenemende locaties te zien.

1. Veluwe

Veel locals hebben de Veluwe gekozen als de mooiste plek van Nederland. Er kan een prachtig natuurlijk landschap zijn dat bestaat uit bossen, heidevelden, steppen met korstmossen en zandduinen. Hier kunt u ook bevers, hooglanders en honderden andere wezens, insecten, reptielen en vogels zien, waaronder de Nederlandse “Big Five” van edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen.

Maar er is zoveel meer op de Veluwe. Hanzesteden als Hattem, Elburg en Haderwijk floreerden daar terwijl Rotterdam en Amsterdam nog kleine nederzettingen waren. Ook het terrein van Paleis Het Loo behoort tot de mooiste van heel Europa.

Helene Kroller-Muller verzamelde een enorme kunstcollectie, waaronder ‘s werelds op een na grootste collectie schilderijen van Van Gogh, op de Veluwe, in het hart van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Als u op de Veluwe bent, kunt u bovendien dineren in een van de vele uitstekende restaurants in de regio, waarvan sommige Michelin-sterren hebben verdiend.

Er zijn diverse gezellige chaletparken, grote en kleine campings, knusse B&B’s en comfortabele hotels waar je gegarandeerd een warm welkom krijgt. Het is een uitstekend startpunt voor avonturen op de Veluwe. U kunt kiezen uit diverse buitenactiviteiten en toch een spectaculaire, onvergetelijke dag beleven.

2. Limburgs

Wie graag fysiek bezig is, moet in Limburg zijn. Wie zegt dat Nederland plat is, is nog nooit in Limburg geweest. Het is de enige heuvelachtige streek in Nederland en daarmee een waar paradijs voor outdoorliefhebbers.

Zuid-Limburg is een zeer afwisselende regio voor wandelaars en natuurliefhebbers. Tijdens een wandeling door de bossen, heidevelden, rivieren en parken van het Heuvelland wordt u getrakteerd op enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden ter wereld. Zuid-Limburg zit vol met verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden door nieuwsgierige wandelaars. U zult zich niet vervelen als u de verschillende omgevingen van het gebied verkent.

Wie op zoek is naar een spannende wandeltocht, moet naar Zuid-Limburg komen. Beheers het uitdagende terrein in je eigen tijd en geniet onderweg van het prachtige landschap. Veel fietsers komen massaal naar Zuid-Limburg en beschouwen het als hun thuisbasis. U kunt er zeker van zijn dat mountainbikers en fietsers hier uitdagende en waardevolle ervaringen opdoen.

In de omgeving kun je uitdagende beklimmingen verkennen en beleven, waaronder de Keutenberg, Eyserbosweg, Cauberg en de zogenaamde Dead Man. Stel jezelf op de proef op het uitdagende terrein waar verschillende UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in Zuid-Limburg plaatsvonden.

“Dat waren de top vijf plekken waar je met je harige vriendjes een weekendje weg kunt genieten.”

3. Drenthe

Op zoek naar een pittoreske traktatie in Nederland om even los te koppelen van uw hectische schema? Dan moet u er eens over nadenken om een uitstapje te maken naar de provincie Drenthe. De Nederlandse provincie Drenthe staat bekend om zijn rijke erfgoed en ongerepte natuur. U kunt kamperen met overnachtingen, wandelen door oude bossen en heidevelden op zoek naar dieren in het wild en nabijgelegen gebieden bezoeken.

Even rust nodig op het Nederlandse platteland? Welnu, dit kan wanneer u Drenthe bezoekt. In het Nationaal Park van de Drentsche Aa en rondom het Dwingelderveld staan zelfvoorzienende en duurzame blokhutten. U komt door bossen, open heidevelden, duinen en beekjes. U kunt in alle rust ontspannen wanneer u eindelijk uw hut bereikt na een spannende tocht door dit prachtige natuurreservaat.

4. Ardennen

De Ardennen, gelegen ten zuiden en oosten van Wallonië, is ongetwijfeld de mooiste streek van België. Er zijn geïsoleerde stukjes winderige en ruige wildernis tussen de hooglanden. In andere gebieden kunt u dichte bossen, diepe rivierdalen en prachtige landschappen zien. Blijf doorgaan en je zult een plek bereiken waar je je kunt vergapen aan zowel ondergrondse grottenstelsels als groene toppen.

Het buitenleven is op elk moment van het jaar heerlijk. In de zomer zijn rivieren een lust voor het oog en de omliggende flora zorgt voor een regenboog van tinten groen, dus het is geen verrassing dat goed gemarkeerde wandelpaden avonturiers lonken. In de winter kunnen skiërs en avontuurlijke wandelaars genieten van het hoge terrein, omdat het meestal bedekt is met sneeuw.

Kaas, wild zwijn, wild en de wereldberoemde Ardense gerookte ham en paté zijn allemaal hoofdbestanddelen van de regionale keuken. Gelegen op slechts ongeveer 130 kilometer of 80 mijl van de Kanaalhavens, is het verrassend eenvoudig om naar dit gebied te komen. De Ardennen bieden ongerepte landschappen, schone lucht, een vriendelijk welkom en de kans om te ontspannen of jezelf uit te dagen met verschillende spannende atletiekevenementen en recreatieve bezigheden.

5. Zwarte Woud

Als hoogste en grootste middelgebergte van Duitsland trekt het Zwarte Woud consequent veel bezoekers. Er is meer in het Zwarte Woud dan alleen torenhoge bergtoppen, pittoreske valleien en ruisende rivieren. Lang geleden was het Zwarte Woud van Baden-Württemberg een van de economisch meest welvarende van de deelstaat. In het licht hiervan is het gemakkelijk te begrijpen waarom je je zo goed hebt aangepast aan het leven op dit gebied.

Als hoogste en grootste middelgebergte van Duitsland trekt het Zwarte Woud consequent veel bezoekers. Er is meer in het Zwarte Woud dan alleen torenhoge bergtoppen, pittoreske valleien en kolkende rivieren. Lang geleden bewees het Zwarte Woud van Baden-Württemberg zich economisch als een van de meest welvarende gebieden van de deelstaat. In het licht hiervan is het gemakkelijk te begrijpen waarom je je zo goed hebt aangepast aan het leven op dit gebied.

Het Nationaal Park Zwarte Woud, een bebost toevluchtsoord in de bergen van Zuid-Duitsland en het eerste nationale park in Baden-Württemberg, biedt bezoekers de mogelijkheid om hun eigen unieke verbinding met de natuur te smeden. Het park heeft zes verschillende downloadbare zelfgeleide tochten die in lengte variëren van 90 minuten tot 2,5 uur, dus er is zeker een pad dat bij ieders behoeften past (plus tijd om te pauzeren en het landschap te waarderen). Merk op dat het Zwarte Woud zich tot ver buiten de grenzen van het park uitstrekt en echt het grootste beboste berggebied in het zuidwesten van Duitsland is.

Laatste gedachten

Dat waren de top vijf plekken waar je met je harige vriendjes een weekendje weg kunt genieten.