×
down arrow

Wat bieden hotels over het algemeen waar Honden zijn toegestaan?

Er is een recente stijging in het aantal motels waar huisdieren welkom zijn. Veel grote en kleine hotels bieden deze service inmiddels aan hun gasten aan. Als u een hoteleigenaar bent, kan het verwelkomen van huisdieren een geweldige manier zijn om uw klantenkring uit te breiden.

Waarom hoteliers beginnen met het verwelkomen van huisdieren?

In 2016 was de huisdierenmarkt 66 miljard dollar waard, en naarmate meer en meer mensen met hun hond reizen, is er veel vraag naar hotels die hen verwelkomen. Hotels die hoger gaan en tegemoet komen aan de viervoetige metgezellen van hun gasten, trekken meer gasten aan dan hotels die huisdieren toelaten.

Hotels die huisdieren verwelkomen, bieden vaak benodigdheden zoals voer- en waterbakken en extraatjes zoals buitenspeelplaatsen en hondenrennen.

Hoe werken huisdiervriendelijke hotels

Hotels die huisdieren verwelkomen, bieden vaak water, voerbakken en andere benodigdheden, zoals voldoende buitenruimte voor hondenrennen. Afgezien daarvan nemen steeds meer hotels ook een “hondenkeuken” op hun roomservicemenu’s op, met meer aantrekkelijke opties voor de smaakpapillen van honden. Dit kan meer bezoekers aanmoedigen om te dineren of roomservice aan te vragen.

Welke diensten biedt een hondvriendelijk hotel?

Hondvriendelijke hotels weten dat eenvoudige dingen, zoals het aanbieden van drink- en voerbakjes en extra’s zoals traktatiezakjes, al een grote bijdrage kunnen leveren aan de terugkeer van een gast. Hetzelfde geldt voor verbeterde services als eigenaren van gezelschapsdieren meerdere reizen maken.

Roomservice voor honden moet een menu bevatten met een selectie van maaltijden die speciaal voor hen zijn gemaakt, met beschrijvingen van ingrediënten en bereidingsinstructies die in de kamer van de gast worden achtergelaten. Dit zijn de gebruikelijke services die worden aangeboden door hondvriendelijke hotels.

 • In-house voorzieningen zoals een hondentrimmer zijn een bonus voor hotelgasten.
 • Het aanbieden van hondenuitlaatservices is een geweldige manier om de hondenvrienden van bezoekers te vermaken en ze tegelijkertijd wat tijd voor zichzelf te geven.
 • Eigenaren van gezelschapsdieren verzekeren dat hun harige vrienden een geweldige tijd hebben terwijl ze de stad uit zijn met een dierenopvang.

Voorzieningen aangeboden voor eigenaren van gezelschapsdieren

Een groeiend aantal hotels zoekt uit hoe ze klanten kunnen aantrekken die met hun hond reizen. Veel populaire hotelketens bieden nu ook onderdak aan gasten met huisdieren. Als gevolg hiervan proberen veel hotels elkaar actief te overtroeven door meer unieke diensten en faciliteiten aan te bieden.

Van hotels die huisdieren verwelkomen, wordt verwacht dat ze de volgende voorzieningen bieden:

 • Hondenspeelplaatsen met prullenbakken en afvalzakken
 • Parken en andere openluchtruimtes waar kinderen kunnen spelen
 • Comfortabel beddengoed voor honden
 • Kommen water
 • Borden eten

Het arrangement, inclusief een hondvriendelijk hotel, is een geweldige manier om meer klanten naar uw etablissement te trekken. Denk na over alternatieve diensten die u mogelijk levert en de bijbehorende kosten. Gebruik uitdrukkingen als “hondvriendelijk” en “speciale traktaties” om hondenliefhebbende klanten te verleiden. Enkele van de extra’s die huisdiervriendelijke hotels bieden, zijn de volgende:

 • Details over de paden, stranden en parken in de omgeving
 • Aanbevelingen voor de plaatselijke trimsalon en dierenarts
 • Winkels en restaurants waar honden welkom zijn
 • Verhuur van verpakkingscontainers
 • Snoepjes en kauwspeeltjes
hondvriendelijke hotels nederland
hondvriendelijke hotels nederland

“Sommige hotels waar honden zijn toegestaan bieden zelfs speciale diensten aan voor jouw hond.”

Algemene regels in hondvriendelijke hotels

Een hotel dat hun gasten hun honden laat meenemen om ervoor te zorgen dat de richtlijnen van tevoren worden beschreven. Hier zijn enkele voorbeelden van regels die veel voorkomen in hondvriendelijke hotels.

Kosten –  Maak een lijst van eventuele extra kosten, zoals die voor het verwijderen of schoonmaken van afval, die de klant zal betalen.

Blaffen – U dient bezoekers te waarschuwen voor het aanvaardbare geluidsniveau in uw hotel.

Riem – Hotels die meerdere gasten herbergen, eisen van hun gasten dat ze hun honden altijd vastgebonden houden met een harnas of riem.

Schade en aansprakelijkheden – Vertel bezoekers dat ze financieel verantwoordelijk zijn voor eventuele schade of schade die hun huisdier veroorzaakt.

Hondenzones – Duidelijk aangeven in welke delen van het hotel honden welkom zijn om aangelijnd of losgelaten te worden.

Type en grootte – Huisdiervriendelijke hotels leggen ook limieten op voor hondenrassen en -groottes die ze accepteren.

Algemene hotelvereisten voor huisdieren

Hotels die huisdieren toestaan hebben hun eigen beleid, en zelfs dat beleid kan verschillen tussen sites van hetzelfde merk. Er zijn verschillende beperkingen bij bepaalde hotels voor het meenemen van honden. Sommige hotels accepteren alleen honden of katten. Sommige plaatsen accepteren bijvoorbeeld alleen honden.

Eigenaren van gezelschapsdieren die ervoor kiezen de regels niet na te leven en hun katten mee te nemen, krijgen een boete. Vraag altijd om een schriftelijke kopie van het huisdierenbeleid van het hotel voordat u incheckt met uw harige vriend. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen of uw huisdier uw hele verblijf in het hotel in een kennel moet.

Het is een gangbare praktijk voor zelfs huisdiervriendelijke hotels om te vragen dat huisdieren van gasten niet op het meubilair of de bedden zijn toegestaan. Bij een verblijf in andere hotels kunnen gasten de verstrekte lakens gebruiken om het bed en de meubels te bedekken, zodat hun huisdieren overal in de kamer kunnen rusten.

In de meeste gevallen bieden hotels een omheinde ruimte voor honden om hun behoefte te doen, en sommige bieden zelfs grote, aangelijnde speelplekken waar het hele gezin van kan genieten. Het wordt aanbevolen dat eigenaren van gezelschapsdieren, voordat ze boeken, zich vertrouwd maken met de standaardvoorzieningen en documentatie die nodig is voor hotels die huisdieren toelaten.

De meeste hotels vragen eigenaren van gezelschapsdieren om overeenkomsten te ondertekenen waarin ze aangeven dat ze zullen betalen voor eventuele schade die hun huisdieren veroorzaken of voor kosten die het hotel maakt als gevolg van klachten van gasten. De meeste hotels die honden verwelkomen, hebben dezelfde standaardrichtlijnen voor hen. Deze omvatten:

 • Huisdieren zijn alleen op bepaalde plaatsen toegestaan en hun eigenaren moeten uitwerpselen snel opruimen en op de juiste manier afvoeren.
 • Uw huisdieren moeten zijn geïmmuniseerd en een bewijs van actuele vaccinaties kunnen tonen.
 • Vlooienvrij
 • Schoonmaken
 • Mag niet agressief zijn
 • Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen ook worden gevraagd om een borg of huisdierentoeslag achter te laten, die vaak niet worden gerestitueerd.

Laatste gedachten

U kunt tal van huisdiervriendelijke hotels vinden in de verschillende landen die u bezoekt. Sommige plaatsen bieden ook zaken als veterinaire zorg, zitten, lopen en verzorgen, naast snacks, speelgoed, dekens, bedden, draagzakken, kennels, hondenhalsbanden, vuilniszakken en eten.

Aan de andere kant verwelkomen sommige hotels huisdieren en bieden ze zelfs speciale diensten aan omdat ze begrijpen hoeveel uw huisdieren voor u betekenen. Hoewel het misschien de beste optie lijkt, is het niet in het belang van iemand om je huisdier thuis te laten.