×
down arrow

Waarom kiezen voor een vakantie in Zeeland met hond?

Ben je van plan om op vakantie te gaan en zou je graag je trouwe viervoeter mee willen nemen? Dan is een vakantie in Zeeland met hond een uitstekende keuze. Met uitgestrekte stranden, uitgestippelde wandelroutes en tal van hondvriendelijke accommodaties is Zeeland de ideale vakantiebestemming voor jou en je hond.

Prachtige stranden: de grootste troef van Zeeland

Een van de grootste voordelen van een vakantie in Zeeland met hond is ongetwijfeld de aanwezigheid van de prachtige, uitgestrekte stranden. Hier kan je hond naar hartenlust rondrennen, zwemmen en spelen. En het beste? Veel stranden in Zeeland zijn hondvriendelijk. Neem bijvoorbeeld het strand van Brouwersdam, waar je hond het hele jaar door welkom is. Of het strand van Renesse, waar je viervoeter tussen 1 mei en 1 oktober van 19.00 tot 9.00 uur mag ravotten.

Accommodaties die van je vakantie in Zeeland met hond een droom maken

In Zeeland vind je tal van accommodaties waar honden van harte welkom zijn. Verschillende hotels, B&B’s en vakantiehuisjes hebben speciale voorzieningen voor honden, zoals voerbakken, hondenbedden en zelfs een welkomstpakket voor je viervoeter!

Een van de pareltjes die je kunt vinden op onze website Opstapmetjehond.nl, is het hondvriendelijke Beach Hotel in Zoutelande. Hier mag je maar liefst twee honden per kamer meenemen en zijn er speciale hondenuitlaatplekken in de buurt van het hotel.

Ook de vakantie-appartementen van Hofstede Welland in Middelburg zijn perfect voor een vakantie in Zeeland met hond. Deze landelijk gelegen appartementen hebben een omheinde tuin, ideaal om je hond veilig te laten spelen.

ameland met hond
texel vakantie met hond

“Ontdek de leukste plekjes voor jouw vakantie in Zeeland met hond!”

Activiteiten tijdens je vakantie in Zeeland met hond

Naast lui liggen op het strand en relaxen in je hondvriendelijke accommodatie, biedt een vakantie in Zeeland met hond nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke wandeling door de duinen of een verkenningstocht door de gezellige Zeeuwse steden?

Het Nationaal Park Oosterschelde is een paradijs voor wandelaars en hun trouwe viervoeters. Het park biedt diverse wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Hier kan je optimaal genieten van de prachtige Zeeuwse natuur.

Daarnaast zijn veel steden in Zeeland zeer hondvriendelijk. Steden als Vlissingen, Middelburg en Zierikzee hebben verschillende hondvriendelijke terrassen en eetgelegenheden, waar je met je hond van een kop koffie of een overheerlijke lunch kan genieten.

Praktische tips voor je vakantie in Zeeland met hond

Natuurlijk wil je dat je vakantie in Zeeland met hond een onvergetelijke ervaring wordt. Om dat te realiseren, zijn hier enkele praktische tips:

Zorg dat je hond altijd een halsband met een penning draagt met daarop jouw contactgegevens. Dit kan erg handig zijn, mocht je hond onverhoopt weglopen.

Bied je hond voldoende drinkwater aan, vooral op warme dagen. Zeewater is niet geschikt voor honden om te drinken omdat het zout kan leiden tot uitdroging.

Ruim altijd de uitwerpselen van je hond op. Hier zijn op de meeste stranden speciale zakjes voor beschikbaar.

Houd je hond altijd aan de lijn, tenzij op plaatsen waar dit nadrukkelijk is toegestaan.

Ontdek nu de perfecte vakantie in Zeeland met hond

Ben je overtuigd en wil je nu jouw vakantie in Zeeland met hond boeken? Bekijk dan zeker de top 10 hondvriendelijke hotels in Zeeland op onze website, Opstapmetjehond.nl. Daar vind je een uitgebreid aanbod van accommodaties die perfect zijn voor een verblijf met je hond. Kies voor een heerlijke vakantie in Zeeland met hond en geniet van alle extra’s die Zeeland aan honden en hun baasjes te bieden heeft.