×

Op vakantie met je hond naar Zeeland?

Ben je van plan wat de leukste vakantie Zeeland met hond is? Zeeland gaat niet alleen over strand, de Zeeuwse knoop en kletsen. Nee, de provincie heeft u en uw hond veel te bieden.Van sportieve activiteiten tot ontspannende activiteiten, of je nu wilt ontspannen of aan lichaamsbeweging wilt doen met je harige vriend, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Dat zijn leuke en vooral activiteiten terwijl je op vakantie bent in Zeeland met hond.

Waar breng je je vakantie door Zeeland met hond

1. Sluis

Sluis is geliefd om zijn belfort en talrijke winkels. In dit gebied is zelfs een te zien, het enige Nederlandse stadhuis met een belfort. Dit is een interactief museum voor jong en jong volwassenen. Bezoekers kunnen hier een rijke geschiedenis en cultuur beleven, zoals oude stadspoorten en wallen.

Ook kun je in de zomer met je hond spelen en de gezellige avondmarkten van Sluis bezoeken en genieten van straattheater, entertainment en live muziek. Leun achterover met een drankje en geniet van de sfeer en muziekbands.

2. Groesepolders

Ben je een natuurliefhebber? Zo ja, dan is Groese Polders de perfecte plek voor jou om met je hond te zijn. Het is een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen met je trouwe viervoeter.

Onderweg kom je ook een diversiteit aan dieren tegen, zoals koeien, paarden en schapen. Je bezoek aan kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Groede Podium, een recent militair terrein uit de Tweede Wereldoorlog dat is omgebouwd tot bosrecreatiegebied.

3. Veerse Meer

Wist je dat het Veerse Meer een enorm meer en natuurgebied is in Zeeland? Het is de place to be als u met uw hond wilt watersporten. Mensen komen hier onder meer om te zeilen, surfen, vissen, duiken en waterskiën. U kunt ook een boot huren met uw hond om met mooi weer op het meer te gaan zeilen. Aan het meer vind je ook mooie stadjes, zoals Kamperland, Kortgene en Veere. Zulke steden zijn altijd een bezoek waard. Naast watersporten is het Veerse Meer de ideale plek om te wandelen en fietsen met uw hond. Hoe cool is dat?

“Het maakt niet uit hoe weinig je bezit, het hebben van een hond geeft je een rijk gevoel.”

4. Breskens

Het gezellige havenstadje van Breskens heeft een eigen jachthaven met 850 ligplaatsen, een vissershaven, veel strandpaviljoens, fantastische terrassen en een diversiteit aan winkels. Naast zee en strand is er in Breskens en omgeving genoeg te zien en te doen.In feite is de visserij in de regio sinds de twintigste eeuw gedaald, maar de levendige herinnering leeft nog steeds voort in een visserijmuseum in de haven.

Een van de coolste dingen van Bresken is dat het populair is vanwege zijn Visserijfeesten. Het is ook het grootste festival van Zeeland en de ideale plek om te genieten van een prachtig uitzicht op zee terwijl je met je hond over het strand loopt.

5. Terneuzen Straatkunst

U kunt een thematische wandeling maken met uw hond in de kleine straatjes van het stadscentrum om de prachtige en opmerkelijke straatkunst te verkennen. Je zult versteld staan hoeveel cafés en graffitis je daar aantreft. Zoals de stelregel luidt: “Beauty is in the eye of the beholder.” Zorg ervoor dat je je ogen wijd open houdt, en je zult het overal vinden waar je kijkt.

6. De mantel

Natuurreservaat de Manteling is een van de beste plekken waar je met je hond kunt wandelen. Het is een serene en heerlijke plek waar je strand (duinen) en bos gecombineerd op één locatie vindt. In het hart van de Manteling vind je ook het majestueuze kasteel Westhove.

Welke van deze plaatsen zou jij graag willen bezoeken tijdens je volgende vakantie Zeeland met hond?